torsdag 11. februar 2010

Fagskolen som filial eller sjølvstendig?


Fra 1. januar har fylkeskommunen det hele og fulle ansvaret for fagskoleutdanninga. Nå må vi se på hvordan vi skal innpasse den i det fylkeskommunale systemet i Telemark.
Arbeiderpartiets gruppe i fylkestinget har alltid slått ring om fagskolen. Vi har også nå signalisert at vi tror at skoleslaget er best tjent med å fortsette som egen skole med egen rektor/ledelse.
Fylkesrådmannen tilrår imidlertid at vi skal legge fagskolen inn som en avdeling under en videregående skole, mest sannsynlig som en "filial" administrert av Porsgrunn videregående eller Skogmo videregående og med rektor felles med den videregående.
Høringa går nå. I løpet av en måneds tid bør synspunktene være inne, for det tas sikte på å få saken til avgjørelse i fylkestinget i vår. Hva mener du? Fagskolen som selvstendig skole med egen rektor/ledelse, eller fagskoleopplæring som en del av det videregående systemet? Begge alternativene har selvsagt sine fordeler og sine ulemper. Utfordringen er å finne den beste løsningen for studentene, for nærings- og arbeidslivet i fylket - og også for fylkeskommunen som eier.
Delta i debatten. Alle synspunkt er viktige og interessante.

Jørund A. Ruud,
gruppeleder i Arbeiderpartiets fylkestingsgruppe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar