tirsdag 18. august 2009

En internasjonal storhetstid med Jonas i spissen!


Vi som er medlemmer i Arbeiderpartiet er enige om at de siste fire årene med en rød grønn regjering og Jens i spissen har ført Norge i en riktig retning.
Også skal vel ikke vi, sosialdemokrater som vi er, fremheve noen framfor andre, men likevel – Jonas Gahr Støre – han er i en særstilling.

Jeg har tidligere sagt litt om opplevelsen for en fersking å delta på Arbeiderpartiets Landsmøte, og høre alle de superflinke talerne, den ene statsråden etter den andre. Jonas Gahr Støre – han gjorde et uslettelig inntrykk. Men det er ikke talen, landsmøtet eller personen som betyr noe, det er alt den norske regjeringen har fått utrettet de siste fire årene som er viktig.
Norge er et lite land, men Jonas Gahr Støre har virkelig satt landet vårt på kartet.
Da USA i tillegg tok til vettet og valgte en president som Obama, kan en begynne å tro på humanisme og menneskeverd igjen.

I disse dager går Norge og USA sammen om å bygge sykehus for ofre for seksualisert vold i ØST Kongo. Hadde det skjedd med Jensen og Bush ved makten? Neppe.
I 2005 uttalte Gahr Støre at hvilepausen i norsk utenrikspolitikk var over, og regjeringen satte seg høye mål, også her.
Et mål var å innføre forbud mot klasevåpen – det har regjeringen klart!
Vi ville øke bistanden til 1% av BNP, det er også innfridd. Bistanden går ikke til diktatorer i Afrika, som Siv Jensen hevder, tøff i kjeften som ho er på de aller svakestes bekostning, de går til vaksinasjon av barn, drift av sykehus og skoler i utviklingsland, fredskapende arbeid, og mye, mye mer.

Skal vi overlate denne arenaen til en borgerlig regjering, så frykter jeg at Norges utenrikspolitikk raskt går i en helt annen og gal retning.

Bjørg Tveito Lundefaret, stortingskandidat Telemark Arbeiderparti

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar