tirsdag 11. august 2009

Politikk for vanlige folk!


Hvorfor skal ikke arbeidsledige få feriepenger? Vi har en god ledighetstrygd i Norge, likevel så betyr det mye når man mister jobb,og plutselig bare sitte med to tredjedeler av lønna..

Den forrige regeringa fra høyresida syns ikke det var ille nok, og bestemte seg for å fjerne feriepengene for de arbeidsledige i tillegg. Så mye for sosial tankegang. Vi i fagbevegelsen var desto gladere da den rødgrønne regjeringa bestemte seg for å gi de ledige feriepengene tilbake. Et godt håndslag til folk som allerede var hardt ramma.

Feriepenger til arbeidsledige var bare et eksempel på kravene LO-medlemmene stilte før valget i 2005. LO kjørte en stor kampanje, der 44000 medlemmer ble enige om hva som skulle være fagbevegelsens viktigste krav til partiene før valget. Svarene fra partiene viste at det var de rødgrønne som sto oss nærmest. Vi er glade for at de har oppfylt så godt som alle kravene våre.

Plutselig kommer NRK på tirsdag med et oppslag om at samarbeidet med LO koster 10 milliarder. Ja, selvfølgelig koster det penger når man oppfyller politiske løfter om arbeidsledighetstrygd, trygg pensjon eller sykelønn og bedrer kommunenes økomomi for å løse viktige velferdsoppgaver, herunder 10.000 nye årsverk i pleie og omsorg.. Det er denne politikken Erna Solberg (H) kritiserer når hun mener regjeringa setter fagbevegelsen foran det som er viktigst.

Vi som både er i fagbevegelsen og Arbeiderpartiet kan ikke gjøre annet enn å takke Erna for avklaringa fra høyresida. Vi krever mer penger til bedre kommuneøkonomi, så vi kan få bedre offentlige velferdstjenester. Vi vil ha en arbeidsmiljølov som gir trygghet for arbeidstakere. Nå vet vi at Høyre ikke syns det er de viktigste oppgavene. Det bør velgerne legge merke til når de skal stemme.
Mette Nord, stortingskandidat Telemark Arbeiderparti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar