torsdag 6. august 2009

Trygghet for fortsatt utvikling!


De rød-grønne partilederne har nå lagt fram fundamentet for de hovedføringer som skal prege de politiske prioriteringene i de neste fire åra. Vi har mye å være stolte av, men vi er utålmodig etter å ta fatt på å uløste oppgaver.

Arbeid til alle er et overordnet mål. Vi vil bidra aktivt til omstilling i næringslivet og tilrettelegging for nye og framtidsrettede næringer og arbeidsplasser. Næringspolitikken skal preges av aktivitet og deltakelse, vi vil skape flere grønne arbeidsplasser og satse særskilt på områder hvor vi har spesielle forutsetninger for å være gode, her kan som eksempel nevnes marine områder og utvikling av naturressursene.

Vi vil at staten fortsatt skal ha et omfattende eierskap og virke stabiliserende på norsk næringsliv. Vi vil derfor si nei til utsalg av statlige eierandeler i norske nøkkelselskaper. Vi vil satse på kunnskap og ha et høyt nivå på arbeidsmarkedstiltak.

Vi vil ta arbeidstakerne på alvor. Vi vil derfor slå ring om arbeidstakernes rettigheter. Vi vil intensivere kampen mot sosial dumping og uønsket deltidsarbeid. Vi vil være med på å forme et tryggere og bedre arbeidsliv for alle.

For å sikre høy sysselsetting og høy verdiskapning er kunnskap et nøkkelord. Vi vil derfor sikre at elevene får mer kunnskap og bedre mestring. Vi vil ha flere lærere i skolen med enda mer kompetanse. Vi vil styrke kvaliteten på skolefritidsordningen. Vi vil øke den samlede norske forskningen og styrke kvaliteten. Norsk forskning skal ligge i front på områder hvor vi har særlige forutsetninger. Slik vil vi bygge et enda sterkere kunnskapsnivå for sysselsetting og verdiskapning.

Vi skal være garantisten for alle som trenger barnehageplass skal få det, og vi vil gjennomføre et kvalitetsløft i barnehagene. For å sikre økonomisk likebehandling vil vi trappe opp bevilgningene til ikke-kommunale barnehager i en periode på inntil fem år. Vi vil satse på en mangfoldig fellesskole framfor kommersielle løsninger. Vi vil legge til rette for at barnefamiliens valgfrihet er reell og styrke kvinnenes mulighet for yrkesdeltalkelse.

Mye av dette er ikke revolusjonerende, men er klare lovnader om at vi vil fortsette og videreutvikle samfunnet langs de linjer vi har jobbet etter i de siste fire årene. For de fleste av oss vil kontrastene til disse lovnadene bety svekket trygghet og reduserte muligheter.

Skattelette vil ikke tjene folk med vanlig inntekt, svekkelse av arbeidstakerne trygghet vil svekke arbeidstakerne, en storstilt privatisering av skolen vil svekke fellesskolen vår. Slik kunne jeg fortsatt å lage listen meget lang. Jeg velger meg trygghet og forutsigbarhet som grunnlag for utformingen av politikken for de neste fire åra.

Terje Lien Aasland, stortingsrepresentant og 1.kandidat Telemark Arbeiderparti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar