mandag 3. august 2009

En deilig, kulturell helg!















Det er utfordringer, også i Norge, la det være klart. Men den velstanden, nytelsen og velferden man generelt sett lever i, og mottar goder fra, er absolutt majoriteten i enkeltmenneskenes hverdag i Norge vil jeg tørre påstå.

Denne helgen møtte jeg først 2000 ivrige unge mennesker på Lady GaGa i Oslo. En flott vennegjeng og mange feststemte mennesker sang ivrig med på Po-po-po- pokerface.
Tidlig dagen etterpå er det bluescruise med 60 faglige og politiske kamerater og Notodden Bluesfestival som står for tur. 19000 solgte billetter, festivalstemning fra vannet og helt opp. Roser deles ut til vennlige festivaldeltakere som absolutt er enig med Arbeiderpartiet i og fortsatt sikre et rikt og godt kulturliv.
Lørdagen skulle i utgangspunktet bli tilbrakt på Treungenfestivalen i Nissedal. Festivalen med over 7000 deltakere på lørdagskonsertene. Det var stappfullt her, uttalte Linda Solberg til dagens Varden. Lørdagskveld ble benyttet sammen med gode venner på ølfestival i Porsgrunn – igjen feststemning og glede som var nøkkelen.
Søndag ble høydepunktet da det var duket for toppoppgjør mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena på Falkum. Med publikumsrekord, og i overkant av 11.000 tilskuere var det en herlig brus av stemning som lå over Skien denne dagen. Riktignok ble det ikke seier, men et uavgjortpoeng som gjorde godt i det lokalpolitiske hjertet.
Som sagt innledningsvis. Det eksisterer urettferdighet i Norge. Det er enkeltmennesker som ikke får riktig behandling eller gode tjenester levert. Men det er jammen mange av oss som har evnen til å kose oss også! Kulturbiten av et individs livslange løp tror jeg er svært viktig. Et forebyggende og rehabiliterende perspektiv, et gledesperspektiv, et fellesskapsperspektiv. Derfor er jeg stolt når statsråd Giske er i rute med kulturløftet 1 for å sikre 1 % av statsbudsjettet innen 2014.
Det er i 2009 en samlet økning under Kulturløftet på 748,3 millioner kroner. Det er jammen en del klarinetter, kulturskoleplasser og frivillighetskoordinatorer.

Vi vil fortsette, forsterke og forbedre – kultur til folket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar